Päivän sää oli loistava! Aamulla pissilenkillä maa oli valkoisessa kuurassa, aurinko jo paisteli ja sulatteli kuuraa. Kaikki oli hienosti! Lähdimme viettämään päivääni Suomenlahden rannikolle, sileille kallioille retkeilemään. Termarikahvit, juustovoileivät, koiran kuivamuonat ja muut koiran herkut reppuun. Kamera mukaan kaiken varalle. Ja vettä mukaan, ettei tarvi suolaista merivettä juoda, jos jano yllättää.

Metsän läpi rannalle mennessä oli polulla poikittain suuria puun runkoja, joiden ylitse oli kiva hypätä. Siellä meni polkuja sinne tänne ja yritin aina kokeilla osuisinko oikealle polulle ja useimmiten onnistuin. Valkoisia papereita ja muoviesineitä polulta en saa ottaa suuhuni jostain syystä. Ne kyllä näkyvät kauas ja tekisi mieli hieman maistella, mutta se on kiellettyä.

Oli hienot kalliot ja mahtavat maisemat. Nuotiopaikalla oli tuli palamassa edelliseltä retkeilijältä, mutta meillä ei ollut makkaraa mukana, joten ei nuotiosta niin väliä. Joku kalastaja tuli myöhemmin ja ehkä paistoi pyydystämänsä kalan,  jos ei hänelläkään ollut makkaraa.

Minä juosta kipittelin kallioilla ja kaivelin kallion koloista männyn käpyjä ja kaikenlaisia aarteita, mitä sinne oli kätketty. Joku iso öljytankkeri kulki merellä ohitse ja rannalla oli joutsenperhe aterioimassa. On ollut vielä niin lämmintä, etteivät ole lähteneet muuttomatkalle. Poikaset ovat kyllä aika pieniä, harmaita ja ruskehtavia. Kuinkahan niiden siivet jaksaisivat pitkää muuttomatkaa? Joutsenia en ollutkaan aikaisemmin nähnyt, niitä piti tarkasti katsella.

Minullakin tuli nälkä ja söin jonkin verran kupistani ruokaa, mutta juustovoileipä oli kyllä niin hyvää, etten sitä maistettuani koskenutkaan enää koiran muonaan. Juustovoileipä ja varsinkin juusto siinä päällä sopi tämän päivän juhla-ateriaksi, kun vielä lisäksi oli muutama namipala mukana. Olen nyt kolmen kuukauden ikäinen. Osaan muuten jo käskyt "istu" ja "maahan". Ne on ihan helpot jutut.

Myöhemmin taivas muuttui kauniin punaiseksi ja siniseksi, kun aurinko laski horisontin taakse. Saman aikaisesti toisella puolella nousi kuu taivaalle. Maisema muuttui kauniiksi, mutta vähitellen myös hämärä laskeutui ja tuli viileämpää  Oli aika lähteä kotimatkalle tältä mukavalta merenrantaretkeltä.